مستند محصولات تراریخته + ویدئو
محصولات تراریخته
گیاه تراریخته به گیاهی گفته میشود که یک یا چند ژن محدود را از گونههای دیگری به جز خزانه ژنتیکی آن گیاه از طریق روشهای مدرن ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک دریافت کرده باشد. هدف از این کار، بهبود مقاومت گیاه نسبت به برخی از آفات یا بیماریهای گیاهی (تنشهای زیستی)، افزایش تحمل تنشهای غیر زنده نظیر شوری و کمآبی، بهبود کیفیت و بازارپسندی محصول، افزایش تولید و عملکرد گیاه، افزایش بهرهوری در کشاورزی و در نهایت، افزایش سطح سلامت جامعه از طریق کاهش مصرف انواع سموم و کودهای شیمیایی است. با وجود تلاش های فراوان، تا به امروز نه تنها هیچ تضمینی برای رسیدن به اهداف فوق وجود ندارد بلکه در مواردی محصولات تراریخته به علت کوتاه بودن فرآیند “بررسی سلامت”، اثرات بسیار مخربی را بر سلامت جامعه بشری داشته اند.