آموزش طرز تهیه کالباس خانگی + ویدئو
طرز تهیه کالباس در منزل با دو روش متفاوت
کالباس مرغ و رولت کالباس و ژامبون مرغ از انواع فست فودهای بی نظیر هستند و اگر شما تمایل زیادی به خوردن غذاهای آماده و فست فودی دارید بهتر است از تهیه این نوع فست فودها غافل نشوید. در ادامه طرز درست کردن کالباس با دو روش مختلف را در اختیار شما کدبانوهای عزیز و گرامی قرار داده ایم.
روش اول : مواد لازم
- سینه مرغ : ۵۰۰ گرم
- روغن مایع : ۵۰ گرم
- آب و یخ : ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ : یک عدد
- شیر خشک : ۱۵ گرم
- شکر : یک قاشق چایخوری
- سیر : سه حبه
- آرد سفید : ۷۵ گرم
- میخک : ۱ عدد
- پودر سیر : یک قاشق چایخوری
- فلفل سفید : نصف قاشق چایخوری
- زنجبیل : ۱.۵ قاشق چایخوری
- هل ساییده شده : نصف قاشق چایخوری
- نمک : سه قاشق چایخوری
- آویشن : یک قاشق چایخوری
- پودر ریشه جوز : ۱/۴ قاشق چایخوری
دستور تهیه کالباس با مرغ
برای تهیه کالباس مرغ ابتدا پوست و چربی و استخوان مرغ را بگیرید و گوشت را به خوبی تمیز کنید سپس گوشت مرغ را درون فریزر قرار دهید تا مقداری منجمد شود و گوشت مرغ منجمد شده را به همراه سیر دو بار چرخ نمایید.
در مرحله بعدی طرز تهیه کالباس مرغ روغن مایع و گوشت مرغ چرخ شده و ادویه ها و تخم مرغ را درون غذاساز بریزید و به مدت ۵ دقیقه این مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط نمایید و بعد از گذشت ۵ دقیقه آب و یخ را هم به مخلوط مواد اضافه کنید.
آرد را به مخلوط مواد بیفزایید و مواد را با آرد ترکیب کنید و شکر و نمک و ادویه ها را هم به مواد بیفزایید تا خمیر صورتی بدست آید اگر تمایل دارید در دستور تهیه کالباس از هویج و قارچ و فلفل دلمه ای رنگی استفاده نمایید بهتر است همه مواد را در این مرحله به مخلوط گوشتی اضافه کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه کالباس خانگی، سلفون را پهن نمایید و خمیر گوشتی را روی سلفون قرار دهید و پهن کنید سپس با استفاده از سلفون خمیر کالباس را رول نمایید و خمیر را به خوبی فشرده کنید توجه داشته باشید که سلفون را باید سه دور در اطراف گوشت بپیچید و یک سر سلفون را با کمک سیم محکم کنید و خمیر را از طرف دیگر فشار دهید و سر دیگر آن را هم گره بزنید و به صورت محکم مخلوط مواد کالباس را بسته بندی نمایید.
کالباس مرغ را درون ظرفی بزرگ که حاوی آب جوش است قرار دهید به صورتی که تا دو سانتی متر از آن زیر آب قرار بگیرد سپس اجازه دهید تا کالباس به مدت ۱.۵ ساعت بخارپز شود.
بعد از مدت زمان ذکر شده کالباس را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال قرار دهید و بعد از گذشت ۲۴ ساعت کالباس را از درون یخچال بیرون آورید و آن را برش بزنید در صورت تمایل می توانید کالباس مرغ را درون فریزر نگهداری کنید.
نکات طلایی برای تهیه کالباس مرغ
- توجه داشته باشید که اگر کالباس را قبل از اینکه سرد شود برش بزنید بافت های آن از یکدیگر جدا می شود.
- میزان استفاده از سیر در طرز تهیه کالباس مرغ خانگی با توجه به ذائقه افراد متفاوت است.
- اگر به فلفل سفید دسترسی ندارید می توانید از فلفل سیاه در دستور تهیه کالباس مرغ استفاده نمایید.
- اگر تمایل دارید برای تهیه کالباس از پسته استفاده نمایید باید از شب قبل پسته را درون مقداری آب خیس نمایید.
روش دوم : مواد لازم
- گوشت گوسفند و گوساله : ۳۷۵ گرم
- آب سرد و یخ پودر شده : ۶۰ میلی لیتر
- نمک : دو قاشق چایخوری سرخالی
- تخم مرغ ک یک عدد
- شکر : ۱/۲ قاشق چایخوری
- شیر خشک : ۱/۲ قاشق سوپخوری
- پودر نشاسته : ۱.۵ قاشق سوپخوری
- پودر سیر : یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه : ۱/۳ قاشق چایخوری
- پودر موسیر : یک قاشق چایخوری
- پودر تخم رازیانه : ۱/۴ قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل : ۱/۴ قاشق چایخوری
- روغن مایع : دو قاشق سوپخوری
- پودر تخم شنبلیله : ۱/۴ قاشق چایخوری
- پسته تازه : به مقدار لازم
- فلفل قرمز : به مقدار لازم
- هویج : به مقدار لازم
- قارچ : به مقدار لازم
دستور تهیه کالباس گوشت
برای تهیه کالباس گوشت ابتدا گوشت را به خوبی بشویید و آن را دو بار چرخ نمایید.
سپس گوشت را ورز دهید و گوشت چرخ شده را درون نایلون بریزید و نایلون را به مدت ۱ ساعت درون فریزر قرار دهید تا گوشت یخ بزند و بعد از مدت زمان ذکر شده گوشت را از درون فریزر بیرون آورید سپس به آن نمک بیفزایید و گوشت را ورز دهید و ۳۰ میلی لیتر از مخلوط آب و پودر یخ را درون گوشت بریزید و گوشت را دوباره ورز دهید و تخم مرغ ها را به مخلوط گوشتی اضافه کنید و دوباره گوشت را ورز دهید و باقی مانده روغن و آب را هم به مخلوط گوشتی اضافه کنید و ورز دهید.
در مرحله آخر طرز تهیه کالباس گوشت همه مواد خشک و ادویه ها را به مخلوط گوشتی بیفزایید و دوباره آن را ورز دهید و همه مواد را درون میکسر یا غذاساز بریزید.
پسته و قارچ و هویج و فلفل قرمز را زمانی که مخلوط شدن مواد به پایان رسید به آن اضافه کنید همچنین می توانید این مواد را در هنگام ورز دادن مایه گوشتی به آن اضافه کنید.
در مرحله آخر تهیه کالباس خانگی می توانید از دو روش زیر استفاده نمایید :
۱. مخلوط گوشتی را درون چرخ گوشت بریزید و اگر تمایل دارید از بسته بندی های مخصوص سوسیس استفاده نمایید سر مخصوص سوسیس را روی چرخ قرار دهید و مخلوط مواد را درون چرخ گوشت بریزید و بعد از اینکه مواد با یکدیگر به خوبی ترکیب شدند مخلوط مواد را درون کیسه فریزر بریزید و به اندازه دلخواه به آن نخ ببندید تا همه ژامبون ها قطعه قطعه شوند.
در مرحله بعدی طرز تهیه کالباس گوشت درون قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و اجازه دهید تا زمانی که آب گرم می شود ژامبون ها پخته شوند و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید به مدت ۱۵ دقیقه دیگر نیز ژامبون ها را بپزید سپس ژامبون ها را درون مخلوط آب یخ قرار دهید تا خنک شوند و به مدت ۲۴ ساعت آن ها را درون یخچال قرار دهید.
۲. بعد از اینکه مخلوط گوشتی را میکس کردید تکه ای فویل بزرگ را روی میز کار پهن کنید و گوشت را در قسمت بالایی فویل قرار دهید و با دست چرب شده آن را رول کنید و دو سر فویل را به صورت محکم بپیچید.
رول های آماده شده را درون بخارپز قرار دهید و به مدت ۱.۵ ساعت رول های آماده را بپزید همچنین می توانید رول ها را با کمک آبکش بخارپز نمایید و رول ها را بپزید.
بعد از اینکه رول های کالباس پخته شدند آن ها را درون کیسه فریزری قرار دهید و مقداری زیادی یخ روی ژامبون ها بریزید تا خنک شوند سپس ژامبون ها را درون یخچال به مدت ۲۴ ساعت قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده رول ها را از درون یخچال بیرون آورید و آن ها را باز کنید و برش بزنید.
نکات طلایی برای تهیه کالباس گوشت
- در طرز تهیه کالباس خانگی برای اینکه کالباس ها منسجم شوند رول آن ها را محکم بپیچید و سر رول ها را محکم کنید.
- پودر آب و یخ را می توانید با گوشت کوب برقی تهیه نمایید و آن را درون فریزر قرار دهید و بعد از اینکه به مرحله یخ زدن رسید مخلوط یخ را درون فریزر بیرون آورید.
۳. در زمان ورز دادن مخلوط گوشتی اگر مایه شل بود می توانید مقداری آرد و نشاسته به آن بیفزایید.حل و نکات ذکر شده بتوانید کالباس خانگی خوشمزه و خوش طعمی را تهیه کنید.
1- آموزش تهیه کالباس خانگی + ویدئو
2- ویدئوی دوم آموزش طرز تهیه کالباس خانگی