طرز تهیه شیرینی کاکا
شیرینی کاکا از جمله شیرینی های تابه ای خوشمزه استان گیلان است، که در تهیه آن از کدو حلوایی استفاده می شود. البته به جای کدو می توان از خرمالو نیز استفاده کرد. در ادامه می توانید، با طرز تهیه کاکا با طعم کدو آشنا شوید.
پخت شیرینی های محلی در تمام مناطق ایران رواج دارد. علاوه بر کاکا که شیرینی مخصوص گیلانی هاست می توان به شیرینی لوز و شیرینی گز آردی که به ترتیب مخصوص استان های تبریز و اصفهان است اشاره کنیم.
مواد لازم:
مواد مورد نیاز برای تهیه شیرینی کاکا گیلانی عبارت است از:
- آرد گندم/ دو لیوان
- شیر/ نصف لیوان
- تخم مرغ/ دو عدد
- آرد برنج/ نصف لیوان
- گلاب/ نصف پیمانه
- کدو/ یک لیوان
- پودر دارچین/ یک قاشق غذاخوری
- وانیل/ یک دوم قاشق چایخوری
- شکر/ یک یا یک و نیم لیوان
طرز تهیه کاکا:
در ابتدا باید کدو حلوای را خوب بشویید و سپس آن را به همراه پوست ریز کنید، بهتر است به صورت قطعات درشت خرد نمایید.
سپس قطعات خرد شده کدو را داخل یک قابلمه بریزید و مقدار کمی آب به آن اضافه نمایید و روی حرارت ملایم قرار دهید، تا کدو آب پز شود.
در مرحله بعدی به وسیله قاشق پوست کدوها را بگیرید و با کمک گوشت کوب و یا پشت قاشق کدوها را کاملا له نمایید.
در ادامه طرز تهیه کاکا گیلانی باید کدوی له شده، تخم مرغ و شکر را داخل کاسه نسبتا بزرگی بریزید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
حال نوبت اضافه کردن شیر به مواد می باشد و پس از افزودن شیر، باید مجددا مواد را هم بزنید.
سپس آرد برنج، وانیل، دارچین و آرد گندم را با هم مخلوط کنید و الک نمایید. مواد الک شده را به تدریج به مواد دیگر بیافزاید و هم بزنید. پس از آن به خمیر آماده شده یک ساعت استراحت دهید، تا خمیر ور بیاید.
در مرحله آخر، درون تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس خمیر را قالب بزنید و یا با قاشق مقداری از مواد را داخل روغن قرار دهید تا سرخ شود، بقیه مواد را نیز به همین شکل سرخ کنید.