۳ دستور پخت طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه
۳ روش برای طرز تهیه لوبیا پلو
پلوهای مخلوط نظیر لوبیا پلو و باقالی پلو و عدس پلو دارای طعمی بی نظیر هستند که کدبانوهای عزیز می توانند با پخت این غذاهای ایرانی مقوی و سالم در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنند.
دستور تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخکرده
پخت لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده از انواع روش های معمول برای تهیه این غذای خوش طعم است و شما می توانید به سادگی این غذای ایرانی را در منزل بپزید.
مواد لازم
- برنج : ۴ پیمانه
- لوبیا سبز خرد شده : سه پیمانه
- گوشت چرخ کرده : ۴۰۰ گرم
- پیاز متوسط : سه عدد
- رب گوجه فرنگی : ۵ قاشق غذاخوری
- روغن : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- ادویه دلخواه : به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه لوبیا پلو ابتدا برنج را از شب قبل به همراه مقداری نمک و آب خیس کنید.
لوبیا سبزها را خرد کنید و لوبیاهای خرد شده را به همراه مقداری آب و نمک درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا لوبیا سبزها پخته شوند.
در مرحله بعدی دستور تهیه لوبیا پلو، پیازها را خرد نمایید و درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید سپس پیازهای خرد شده را درون روغن تفت دهید و مقدار کمی زردچوبه به پیازهای سرخ شده بیفزایید سپس لوبیاهای پخته را درون آبکش بریزید و آن ها را به پیاز بیفزایید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید و گوشت چرخ کرده را به مخلوط لوبیا سبز اضافه کنید و تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را به مواد لوبیا پلو اضافه نمایید و رب را تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و بعد از گذشت چند دقیقه فلفل و نمک و دارچین را به مواد اضافه کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده درون قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس برنج خیس خورده را به همراه مقدار کمی نمک و روغن درون قابلمه بریزید.
بعد از اینکه برنج به مرحله آبکشی رسید و نرم شد آن را درون آبکش بریزید.
در کف قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را در کف قابلمه قرار دهید سپس برنج و مخلوط لوبیا را به صورت لایه لایه روی ته دیگ ها بریزید و در لا به لای لوبیا پلو نیز مقداری روغن بریزید.
روی درب قابلمه دمکنی قرار دهید تا لوبیا پلو دم بکشد و بعد از اینکه این غذای خوشمزه پخته شد آن را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید و به همراه ماست و سالاد شیرازی میل کنید.
دستور تهیه لوبیا پلو با گوشت خورشتی
اگر تمایل دارید لوبیا پلو را به صورت مجلسی بپزید بهتر است در طرز تهیه این غذای خوشمزه از گوشت خورشتی بدون چربی استفاده کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- گوشت خورشتی بدون چربی : ۳۰۰ گرم
- برنج : ۴ پیمانه
- لوبیا سبز خرد شده و تازه : ۳۰۰ گرم
- پیاز داغ طلایی : دو قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی : به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه و فلفل : به مقدار لازم
- زعفران : ۱/۲ قاشق چایخوری زعفران
- دارچین : ۱ قاشق چایخوری
- ادویه پلویی : ۱ قاشق چایخوری
- روغن : به مقدار لازم
طرز تهیه
برای پخت لوبیا پلو با گوشت خورشتی ابتدا برنج را به همراه مقداری آب و نمک خیس کنید سپس گوشت را در اندازه های کوچک خرد کنید و بپزید. درون قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و گوشت پخته شده و لوبیا سبز خرد شده را تفت دهید و پیاز داغ را به مخلوط این مواد اضافه کنید سپس رب گوجه فرنگی و نمک و زردچوبه را به مایه گوشتی اضافه کنید و بعد از تفت خوردن مواد تابه را از روی حرارت گاز بردارید و ادویه مخصوص پلو و زعفران و دارچین را به مخلوط مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید که برای ماندگاری عطر و طعم زعفران و دارچین و ادویه پلویی درون غذا باید بعد از سرد شدن مخلوط گوشتی این مواد را به آن بیفزایید.
در مرحله بعدی طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت خورشتی درون قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس برنج را به آب اضافه کنید و بعد از اینکه برنج مقداری نرم شد آن را درون آبکش بریزید.
در کف قابلمه ته دیگ مورد نظر خود را قرار دهید و حدود ۲/۳ از برنج را روی ته دیگ ها بریزید و مایه لوبیا را در وسط برنج ریخته سپس باقی مانده برنج را روی مخلوط لوبیا سبز بریزید و اجازه دهید تا این غذای خوشمزه دم بکشد و پخته شود.
دستور تهیه لوبیا پلو با مرغ
برای پخت لوبیا پلو مجلسی در صورت تمایل می توانید از گوشت مرغ استفاده کنید که در ادامه این مطلب دستور پخت لوبیا پلو با مرغ را به شما همراهان عزیز آموزش می دهیم.
مواد لازم
- لوبیا سبز : ۲۰۰ گرم
- سینه مرغ : یک عدد
- رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذاخوری
- پیاز داغ : سه قاشق غذاخوری
- زعفران : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
- برنج : دو پیمانه
طرز تهیه
ابتدا سینه مرغ را خرد کنید و بپزید سپس لوبیا سبزها را خرد نمایید و آن ها را به همراه مقدار کمی آب بپزید و بعد از اینکه لوبیاها پخته شدند و آب آن ها کشیده شد یک قاشق غذاخوری پیاز داغ و مقداری نمک به لوبیا سبزهای پخته شده اضافه کنید و اجازه دهید تا لوبیا تفت بخورد.
در مرحله بعدی طرز تهیه لوبیا پلو سینه مرغ را به همراه باقی مانده پیاز داغ و فلفل و زردچوبه تفت دهید و بعد از اینکه گوشت مرغ تغییر رنگ داد رب را به آن بیفزایید و اجازه دهید تا رب تفت بخورد تا بوی خامی آن از بین برود سپس لوبیا سبز پخته شده را به مخلوط گوشت مرغ اضافه کنید و مواد را هم بزنید سپس ۱/۳ لیوان آب به مخلوط لوبیا سبز و مرغ اضافه کنید و مخلوط گوشتی را هم بزنید تا مواد به خوبی خورد یکدیگر بروند.
در مرحله بعدی طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ، مخلوط لوبیا سبز را با برنج آبکش شده ترکیب کنید و ته دیگ مورد نظر خود را در کف قابلمه قرار دهید سپس مخلوط لوبیا پلو را درون قابلمه بریزید و ۱/۳ فنجان آب در دور تا دور قابلمه بریزید و اجازه دهید تا برنج به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد سپس لوبیا پلو را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید.