طرز تهیه سمبوسه
طرز تهیه سمبوسه با ۴ روش
روش اول : دستور تهیه سمبوسه بدون گوشت
سمبوسه بدون گوشت از انواع روش های پرطرفدار برای پخت سمبوسه است و شما می تواید این سمبوسه را با مخلوطی از سبزیجات و سویا و سیب زمینی تهیه کنید.
مواد لازم
- جعفری و تره خرد شده : ۱۰۰ گرم
- سیب زمینی : یک کیلوگرم
- پیاز متوسط : دو عدد
- سویا : ۱۰۰ گرم
- پودر آویشن : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل قرمز : به مقدار لازم
- ادویه کاری : به مقدار لازم
- نان لواش : به مقدار لازم
روش پخت سمبوسه بدون گوشت
برای پخت سمبوسه بدون گوشت ابتدا سویا را به مدت دو یا سه ساعت درون مقداری آب خیس کنید سپس سیب زمینی ها را آبپز نمایید و پوست سیب زمینی ها را بگیرید و آن ها را به صورت نگینی خرد کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه سمبوسه بدون گوشت، سویا را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود سپس سویا را چرخ کنید. درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و پیازهای خلالی خرد شده را درون روغن تفت دهید سپس سویا را به پیازها اضافه کنید و سویا و پیاز را روی حرارت ملایم شعله گاز تفت دهید و به مخلوط سویا پودر آویشن و زردچوبه و نمک و فلفل قرمز و ادویه کاری بیفزایید سپس تره و جعفری و سیب زمینی خرد شده را به مخلوط سویا اضافه کنید و هم بزنید.
برای پیچیدن سمبوسه نان ها را به صورت مستطیل شکل برش بزنید سپس نان ها را به صورت قیف درآورید و درون نان ها را با مواد سمبوسه پر نمایید. در صورت تمایل می توانید برای جلوگیری از باز شدن سمبوسه ها مقداری آرد را خمیر کنید و لایه آخر سمبوسه را به کمک آن بچسبانید.
در مرحله آخر دستور تهیه سمبوسه بدون گوشت درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گاز با شعله ملایم قرار دهید و بعد از اینکه روغن داغ شد سمبوسه ها را درون روغن سرخ کنید سپس سمبوسه های سرخ شده را درون آبکش قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
روش دوم دستور تهیه سمبوسه پیتزایی
سمبوسه پیتزایی یکی دیگر از انواع روش ها برای پخت سمبوسه است و در طرز تهیه سمبوسه پیتزایی مانند دستور تهیه انواع پیتزاها از پنیر پیتزا استفاده می شود.
مواد لازم
- قارچ : نیم کیلوگرم
- گوشت چرخ کرده : ۲۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط : یک عدد
- فلفل دلمه ای متوسط : یک عدد
- پنیر پیتزا : ۲۰۰ گرم
- فلفل و نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- پودر آویشن : به مقدار لازم
طرز پخت سمبوسه پیتزایی
برای تهیه این نوع سمبوسه ابتدا پیاز را خرد نمایید و درون تابه ای مناسب پیاز را با مقداری فلفل و زردچوبه سرخ کنید سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز بیفزایید و گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و حرارت شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت نیم پز شود و آب آن کشیده شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه سمبوسه پیتزایی فلفل دلمه ای و قارچ خرد شده را به مایه گوشتی اضافه نمایید و مواد را مقداری تفت دهید سپس رب را به مخلوط مواد گوشتی بیفزایید و مواد را به مدت چند دقیقه تفت دهید و نمک و پودر آویشن را به مایه گوشتی اضافه کنید.
برای پیچیدن سمبوسه نان لواش را به شکل مستطیلی برش بزنید و مایه گوشتی را در انتهای نان قرار دهید و روی مواد پنیر پیتزا بریزید و از یک گوشه نان شروع به پیچیدن سمبوسه کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری آرد را با آب مخلوط کنید و از مایه بدست آمده به انتهای نان ها بمالید تا مواد سمبوسه در هنگام سرخ شدن بیرون نریزند.
بعد از سرخ کردن سمبوسه ها آن ها را درون ظرفی مناسب برای سرو قرار دهید و به کمک روش های تزیین سمبوسه این غذای خوشمزه و ایرانی را تزیین نمایید.
دستور تهیه سمبوسه جنوبی
سمبوسه جنوبی از انواع غذاهای پرطرفدار در جنوب کشور است و این سمبوسه را می توانید به راحتی در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید.
مواد لازم
- نان لواش : یک بسته
- سیب زمینی پخته : دو عدد
- جعفری : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
روش تهیه سمبوسه جنوبی
برای تهیه سمبوسه جنوبی ابتدا سیب زمینی ها را آب پز کنید سپس آن ها را له نمایید و جعفری خرد شده و فلفل و نمک را به سیب زمینی های له شده بیفزایید.
برای پیچیدن سمبوسه جنوبی نان را به شکل مستطیلی برش بزنید و در سمت چپ نان مقداری از مخلوط مواد سمبوسه را قرار دهید سپس گوشه نان را روی مخلوط مواد بیاورید توجه داشته باشید که ظاهر نان باید به شکل مثلثی شکل شود.
در مرحله بعدی دستور پخت سمبوسه جنوبی باید ضلع دیگر مثلث را بسازید سپس سمت راست نان را روی مواد بیاورید و نان باقی مانده که در پایین مثلث وجود دارد را از زیر مثلث رد کنید تا ضلع سوم آن ساخته شود یک تکه نان هنوز باقی مانده است و شما می تونید این تکه از نان را شبیه در روی سمبوسه بیاورید.
همه سمبوسه ها را به همین ترتیب آماده کنید سپس تابه را روی حرارت گاز قرار دهید و مقداری روغن درون آن بریزید و بعد از داغ شدن روغن سمبوسه را روی حرارت کم شعله گاز سرخ کنید و سمبوسه های سرخ شده را روی دستمال کاغذی تمیزی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
دستور تهیه سمبوسه قارچ و مرغ
اگر شما تمایل دارید سمبوسه طعمی بی نظیر داشته باشد و در عین حال مقوی نیز باشد بهتر است از مرغ و قارچ برای طرز تهیه سمبوسه استفاده کنید.
مواد لازم
- نان لواش : به اندازه لازم
- سینه مرغ : یک عدد
- فلفل دلمه ای : یک عدد
- پیاز : یک عدد
- قارچ خرد شده : یک پیمانه
- جعفری : ۱/۲ پیمانه
- تره و پیازچه خرد شده : ۱/۲ پیمانه
- زرده تخم مرغ : یک عدد
- فلفل و نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
روش درست کردن سمبوسه قارچ و مرغ
برای تهیه این نوع سمبوسه ابتدا سینه مرغ را آبپز کنید سپس آن را ریش ریش نمایید. در مرحله بعدی دستور تهیه سمبوسه مرغ و قارچ، پیاز را خرد کنید سپس پیاز را به همراه زردچوبه و فلفل قرمز سرخ نمایید و مرغ پخته شده را به پیاز اضافه کنید و قارچ و فلفل دلمه ای خرد شده را هم به سینه مرغ بیفزایید و تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را به مخلوط مرغ اضافه کنید و مخلوط مواد را تفت دهید. در مرحله بعدی طرز تهیه سمبوسه مرغ و قارچ، پیازچه و جعفری و تره خرد شده را به مخلوط مواد بیفزایید و مقداری صبر کنید تا مواد پخته شوند.
نان ها را به شکل مستطیل های باریک برش بزنید و روی هر برش از نان مقداری از مایه سمبوسه بریزید و نان ها را به صورت مثلثی بپیچید و سمبوسه های پیچیده شده را درون روغن سرخ کنید.