طرز تهیه میوه خشک یا چیپس میوه خانگی
طرز تهیه :
ابتدا میوه را شسته و به ورقه هایی به اندازه ۳ تا ۶ میلی متر برش بزنید.
برای آنکه میوه ها ظاهر زیبایشان را حفظ کنند و میزان تغییر رنگشان به حداقل برسد، آنها را در محلول آبلیمو و عسل یا شکر بخیسانید.(و یا می تونید به اون کمی شکر بپاشید که البته گزینه ی بهتر استفاده از شربت است ) میوهها را ۱۰ دقیقه درون این مخلوط قرار دهید، سپس در آبکش خالی کنید و با یک حولهی بدون پرز بهآرامی خشک کنید.
سینی فر را برداشته و روی آن را یک ورق پخت و پز بگذارید . میوه ها را روی ورقه پخت و پز طوری بچینید که با یکدیگر تماس نداشته باشند . دمای فر را روی کمترین حالت ممکن ( باز هم تکرار می کنم کمترین حالت ممکن ) قرار دهید (در حدود ۵۰ درجه سانتی گراد ) . ۴ تا ۸ ساعت نسبت به میوه ای که میخواهید خشک کنید زمان نیاز دارد . حواستان به میوه ها باشد و آنها را هر چند وقت یکبار چک کنید و پشت و رو کنید . میوه خشک شده باید جویدنی باشد نه اینکه مثل چیپس خشک شود .
#خشک_کردن_روی_شوفاژ:
ابتدا روی شوفاژ را با فویل آلومینیومی بپوشانید.روی فویل یک پارچه تمیز نخی پهن کنید. استفاده از پارچه بدون پرز اهمیت زیادی دارد پس اگر پارچه نخی ندارید سعی کنید از پارچهای استفاده کنید که پرز نداشته باشد و چیپس شما خراب نشود.میوهها را روی پارچه بچینید و زمان بدهید تا کاملا خشک شوند. استفاده از پارچه این مزیت را دارد که دیگر نیازی به زیرورو کردن میوهها نیست و با گذشت زمان مناسب، میوهها به خوبی و یکدست خشک خواهند شد. بعد از گذشت زمان مورد نظر، میوهها را از پارچه جدا کرده و داخل ظرف در بسته بریزید. مدت زمان مورد نیاز؛ به ضخامت میوه، حرارت بخاری یا شوفاژ، نوع میوه و … بستگی دارد.توجه کنید که میوهها تا وقتیکه روی شوفاز هستند کمی نمدار به نظر میرسند اما وقتی خنک شوند، سفت میشوند.