طرز تهیه فرنی با شیر خشک برای نوزادان

مواد لازم

مواد مورد نیاز برای تهیه فرنی با شیر خشک عبارت است از:

  • آرد برنج/ ۲ قاشق مرباخوری
  • شیر خشک/ ۱ پیمانه
  • آب/ ۱ فنجان

طرز تهیه فرنی با شیر خشک

ابتدا درون یک ظرف لعابی کوچک مقداری آب بریزید و بعد آرد برنج را به آن بیافزاید، سپس با پشت یک قاشق آرد را کاملا داخل آب حل نمایید.

در مرحله بعدی ظرف را بر روی حرارت بگذارید، البته باید میزان حرارت ملایم باشد. آنگاه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آن را مدام و به طور مرتب هم بزنید.

پس از غلیظ شدن فرنی(به مانند غلظت ماست)، آن را از روی اجاق گاز بردارید.

در مرحله بعدی طرز تهیه فرنی با شیر خشک باید بعد از خنک شدن فرنی و زمانی که ولرم شد، شیر خشک را به فرنی اضافه نمایید و آن را کاملا به هم بزنید. هنگامی که فرنی هنوز داغ است، نباید شیر خشک را به آن اضافه کنید.

حال به میزان مصرف نوزاد به او فرنی دهید و مابقی فرنی را داخل ظرف دربسته بریزید و درون یخچال نگهداری کنید. البته مدت نگهداری آن داخل یخچال، تنها ۲ روز می باشد.

فرنی با نشاسته گندم و شیر خشک

مواد لازم برای تهیه این نوع فرنی عبارت است از:

  • نشاسته گندم/ ۱ قاشق غذاخوری
  • آب/ ۱ فنجان
  • بادام/ ۴ عدد
  • شیر خشک/ ۱ پیمانه

دستور تهیه فرنی با نشاسته گندم:

ابتدا درون یک کاسه کوچک، بادام ها را به مدت ۳ تا ۴ ساعت با مقداری آب گرم بخیسانید.

سپس بعد از گرفتن پوست بادام ها، آن ها را رنده نمایید تا پودر گردند.

بادام پودر شده را از صافی عبور دهید، تا هیچ زره درشتی در پودر بادام باقی نماند.

حال همانند طرز تهیه فرنی با شیر خشک و دستور تهیه آن، فرنی با نشاسته گندم را بپزید با این تفاوت که به جای آرد برنج از نشاسته گندم استفاده کنید، همچنین پس از باز کردن نشاسته داخل آب، پودر بادام را به آن بیافزاید و بعد آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. شما می توانید برای شیرین شدن فرنی یک قاشق چایخوری شکر را نیز به آن اضافه کنید، اما توصیه می کنیم برای نوزاد از شکر استفاده نکنید.

نحوه تهیه نشاسته گندم:

  • گندم را بعد از پاک کردن و شستن، داخل آب بخیسانید و آن را در محیطی باز و خنک بگذارید.
  • در طی ۳ تا ۴ روز، روزانه ۲ الی ۳ مرتبه آب گندم را عوض نمایید.
  • پس از گذشت این چند روز در صورتی که دانه های گندم نرم شده باشند(می توانید با فشار دادن دانه ها به وسیله دستانتان از میزان نرمی آن اطمینان حاصل کنید)، بعد از آب کش کردن گندم، آن را با مقداری کمی آب، داخل غذاساز و یا دستگاه مخلوط کن بریزد.
  • حال گندم له شده را درون یک پارچه نخی تمیز بریزید و با فشار دادن آن شیره گندم را خارج کنید.
  • دوباره بر روی تفاله گندم مقدار کمی آب بپاشید و یا بریزید و شیره آن را خارج کنید، این عمل را چند مرتبه تکرار نمایید، تا به طور کامل شیره دانه های گندم له شده خارج گردد.
  • سپس شیره بدست آمده را داخل ظرفی بریزید و به مدت یک روز در فضای خنک بگذارید تا نشاسته موجود در شیره ته نشین شود.
  • پس از گذشت این مدت، آب روی نشاسته را به آهستگی و با دقت به وسیله قاشق بردارید.
  • بعد از خارج کردن کامل آب، یک بار دیگر مقداری آب سرد را روی نشاسته بریزید و پس از ته نشین شدن دوباره نشاسته، دوباره آب را به طور کامل خارج کنید.
  • داخل یک سینی نسبتا بزرگ نشاسته را پهن نمایید(حداکثر ضخامت نشاسته باید ۲ سانتیمتر باشد) و سینی را در فضای باز و در مقابل آفتاب قرار دهید، تا این که به صورت کامل خشک شود.
  • بعد از ترک خوردن نشاسته، آن را درون ظرف شیشه ای درب دار در جای خنک نگهداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *